How to get started with NIS2 compliance?

Deze Academy richt zich op het geven van richting en begeleiding bij het implementeren van de NIS2-maatregelen.

Dit event is afgelopen

Valt u binnen het toepassingsgebied van de NIS2-richtlijn of ondervindt u grote invloed van uw positie als leverancier van NIS2-entiteiten? Vraagt u zich af hoe u NIS2 moet interpreteren en de juiste maatregelen moet nemen om aan de richtlijn te voldoen? Start op tijd, want de inwerkingtreding van 17 oktober 2024 zal er snel zijn!

Deze Academy richt zich op het geven van richting en begeleiding bij het implementeren van de NIS2-maatregelen. Het brengt duidelijkheid over de theoretische en praktische aspecten van de NIS2-verplichtingen op Belgisch niveau (context, toepassingsgebied, gevolgen, maatregelen, nalevingsopties, toezicht), en het belangrijkste doel is om een quick-start guide met methodologie te bieden over hoe de richtlijn stap voor stap kan worden geïmplementeerd.

Voor wie?

  • Degenen die een rol hebben in het conformiteit implementatietraject (IT, beveiliging, management).
  • Bedrijven die onder het toepassingsgebied van NIS2 vallen, leveranciers van NIS2-bedrijven, of gewoon bedrijven die hun cyberbeveiligingsmaturiteit willen verbeteren.
  • Bedrijven die beginnen met het NIS2-conformiteit traject en aanwijzingen nodig hebben om de zaken goed aan te pakken.

Inhoud

  • Introduction, roundtable and objectives
  • NIS2 context, impacts and legal aspects
  • NIS2 measures, supervision and compliance options
  • Preparatory steps for compliance implementation
  • Deep dive into the measures per thematic area: risk assessment, asset management, HR security, awareness and security training, supply chain security, access control, network security, vulnerability management, cryptography, incident handling, business continuity and crisis management.
  • Use case(s) from partners

Praktische informatie

Taal: Engels
Datum: Dinsdag 14 mei 2024 – 09:15-17:00 (ontvangst vanaf 08:45)
Locatie: Bluepoint Brussels, Auguste Reyerslaan 80, 1030 Brussel
Deelnameprijs per persoon exclusief btw, inclusief broodjeslunch en (koffie)pauzes: De deelnameprijs bedraagt €525 voor Agoria-leden en ook €525 voor alle bedrijven in Vlaanderen. Dit laatste dankzij de steun van VLAIO in het kader van het #industriepartnerschap (https://www.industriepartnerschap.be/). 
De kmo-portefeuille komt dus NIET in aanmerking voor dit initiatief. Voor niet-Agoria-leden in Brussel en Wallonië bedraagt de prijs €1608.
Organisatie: Agoria Academy
Contactpersoon: Arnaud Martin – arnaud.martin@agoria.be

Deelnameprijs
1608 euro
Organisator
Agoria

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Agoria Bluepoint Brussel Reyerslaan 80 1030 Brussel